modnatochka.kh.ua

Алопеција: Нови лекови успешни за повторен раст на косата

male pattern alopecia

Алопеција ареата - автоимуна болест на кожата која предизвикува губење на косата на главата, лицето и телото е многу често и непријатно заболување. Во Медицинскиот центар на Универзитетот Колумбија е откриена терапија за болеста која стимулира повторен раст на косата.


Вистината за кокаинот – какви се ефектите врз организмот?

cocaine.healthinfo

Кокаин (C17H21NO4) е психоактивна, стимулативна супстанца која ствара силна зависност. Се сретнува во вид на бел прав класифициран како дрога, што значи дека има голем потенцијал за злоупотреба, но во некои земји може да се користи од лекарите за легитимни медицински намени.

Апчињата за контрацепција кај мажите ќе станат реалност

kontracepcija kaj mazi

Истражувачите веруваат дека се многу блиску до создавање на првото апче за контрацепција кај мажите.

Со години истражувачите се залагале за развој на апчиња за контрацепција кај мажите. Некои студии со кои се испитувал машкиот хормон тестостерон , покажале дека можат да предизвикаат неплодност во одредени дози.


Земање аспирин по мини-мозочен удар помага да се спречи повторен, масивен мозочен удар

aspirin.healthinfo

По преживеан мини-мозочен удар, пациентите имаат 1.000 пати поголем ризик за мозочен удар, за разлика од другите луѓе од општата популација. Земање аспирин веднаш по мини-мозочен удар, значително го намалува ризикот од друг последователен мозочен удар, потврдуваат последните испитувања.

ISOPRINOSINE - лек кој успешно се справува со заболувања поврзани со ХПВ-вирусот

HPV leisure

Во моментов на располагање за лекување на генитални брадавици (кондиломи) достапни се неколку видови на терапија. Тие вклучуваат употреба на кератолитици како podophyllin или трихлороцетна киселина, електрокоагулација, криотерапија, и ласерска терапија.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg