modnatochka.kh.ua

Калинката спречува болести на коронарните артерии

Kalinka

Иднината на превенција од кардиоваскуларни болести нема да ја најдете во медицинските кабинети, туку во вашата кујнска остава или на дрвото во вашиот двор.


Диети и слабеење

Диети и слабеење

Debel

Дали се обидувате да ослабете 2 или 20 кгр воопшто не е важно бидејќи истите принципи  важат за тоа колку ќе ја намалите тежината и колку брзо ќе се случи посакуваното слабеење. Затоа потсетувајте се на следниве едноставни упатства и практикувајте ги,

Како да ги исчистите артериите со едно едноставено овошје

sl 102

Есента е период на калинките!

Иднината на превенцијата од кардиоваскуларни болести како и лекувањето нема да гопронајдете во медицинските установитукуна пазарите или во вашиот двор.


Цитрусните овошја му помагаат на организмот

citrus by stuartreading

Цитрусните овошја му помагаат на организмот во борбата против чиреви и рак на желудникот

Цитруси и рак на желудникот

Внесувањена само 100 гр.цитрусни овошја во денот го намалува ризикот од рак на желудник за 40 %. Но, јадењето 50 гр. на ден го намалува ризикот за 23 %, при што се намалува и ризикот од било кој тип на рак на желудникот за 13%.

Дали навистина треба да се практикува диета без глутен?

gluten

Да, доколку имате потврдена целијачна болест или преголема чувствителност на глутен, состојби кои лекарите ги негирале, но сега се признаени како легитимни.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg