modnatochka.kh.ua

7 причини за да внесувате повеќе магнезиум

Magnesium2

Магнезиумот е четвртиот најзастапен минерал во нашето тело и тоа е причината зошто зеленчукот има зелена боја. Но, малку луѓе ја ценат важноста на овој чудесен минерал. Една студија за човековиот геном открива дека 3751 од човековите протеини имаат сврзувачки места за магнезиумот.


Кокосовото масло ја зголемува функцијата на мозокот со само една доза

832505-coconut-oil

МЦТ мастите кои се една од состојките на кокосовото масло ја зголемуваат функцијата на мозокот со само една доза. Откриено е дека средниот синџир триглицериди (МЦТ), примарен тип на масти кои се една од состојките на кокосовото масло,

Суплементи и храна за поздрава и поубава коса

beautiful-long-hair

Можеби косата отсекогаш ви била слаба страна. Или можеби таа ја изгубила својата полност и виталност со годините? Да, и косата старее заедно со нас. Во последниве години и мажите и жените се повеќе се осврнуваат на додатоци и суплементи кои се наменети за поздрава и поубава коса со цел да се поттикне растот на коренот одвнатре.


Суплементи кои мажите никогаш не би требло да ги употребуваат

supplements

Мажите кои се надеваат дека суплементите можеби ќе спречат некаква болест или пак дека ќе ги подобрат нивните перформанси во спалната соба, треба да бидат особено внимателни со овие суплементи.

Зеолит - силна одбрана на организмот подарена од природата

Zeolit

Што се зеолити

Зеолити се микропорозни кристалин материи со добро дефинирани структури. Тие обично содржат силициум, алуминиум, кислород, катјони, вода и/или други молекули во нивните пори.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg