modnatochka.kh.ua

Цитрусните овошја му помагаат на организмот

citrus by stuartreading

Цитрусните овошја му помагаат на организмот во борбата против чиреви и рак на желудникот

Цитруси и рак на желудникот

Внесувањена само 100 гр.цитрусни овошја во денот го намалува ризикот од рак на желудник за 40 %. Но, јадењето 50 гр. на ден го намалува ризикот за 23 %, при што се намалува и ризикот од било кој тип на рак на желудникот за 13%.


Како да ги исчистите артериите со едно едноставено овошје

sl 102

Есента е период на калинките!

Иднината на превенцијата од кардиоваскуларни болести како и лекувањето нема да гопронајдете во медицинските установитукуна пазарите или во вашиот двор.

Дали треба да се откажеме од солта? Колку сол е премалку, а колку е премногу?

salt.healthinfo

Добро е познато дека на организмот му е потребна солта, таа е важна за одржување на функцијата на нервите и мускулите и помага во регулирањето на телесни течности.


Дали навистина треба да се практикува диета без глутен?

gluten

Да, доколку имате потврдена целијачна болест или преголема чувствителност на глутен, состојби кои лекарите ги негирале, но сега се признаени како легитимни.

Дали е сеедно каков цимет купуваме?

cinnamon comparison.healthinfo

Циметот е еден од најстарите и најпопуларни зачини и се користи со милениуми заради неговата арома и лековити својства. Во древниот Египет се користел како средство за балсамирање за да се пополнат телесните празнини.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg