modnatochka.kh.ua

Откриени шокантни факти за сончањето - заблуди за заштита на кожата од сонцето

sun.healthinfo

Сонцето дава светлина, топлина, енергија и здравјебез сонце нема живот!

Уште пред шест илјади години, здравствените работници ги познаваа предностите на сонцето и сончевата енергија. Од времето на фараонот Рамзес во Египет (Ра – бог на сонцето), здравствените придобивки на сончевата светлина биле општо познати и прифатени.


Скрининг методите: неусогласеност помеѓу бенефитот и штетата

Високите очекувања на скрининг методите засега не се докажни!

Мамографија скрининг

 mamogram screening                          

Честитки до Проф. Др. Герд Гигерензер за наведената статија под 1 во литературата “што треба лекарите да знаaт - уметност на комуникација со ризикот”!

Ревматоиден артритис и депресија - постои ли взаемна врска?

Hand rheumatoid arthritis

Зошто депресијата и анксиозноста се толку честа појава кај луѓето кои живеат со ревматоиден артритис? Одговорот на ова прашање е заради фактот што справувањето со хронични болести е стресно, но и дека справувањето со хронична болест и воспоставување на нови стандарди на живеење и не е баш пријатна работа.


Дијабетес тип-2 е речиси 100% излечиво заболување

 

diabetes type 2

Дијабетес мелитус тип-2 е хронична болест која се карактеризира со неефикасна инсулинска функција. Дијабетес тип-2, порано познат како “дијабет кај возрасни”, денес се јавува и во адолесценцијата под 20 години.

Бенигни тумори на штитната жлезда. Кои се причините?

Tyroidea adenom

Тироидните хормони се вклучени во контролата на функциите на човечкото тело. Тие влијаат на шеќерот, липидите, протеините и ја регулираат телесната температура, отчукувањата на срцето, циркулацијата и др.Kocka za on-line aplikacija

ДАЛИ ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА Е НА ПОТРЕБНОТО НИВО?
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
 • Гласови: 0%
Вкупно гласови:
Прв глас:
Последен глас:

Se za zdravjeto - forum

Untitled 1

Калкулатор за мерење на телесна маса

Висина
Cm
Тежина
Kg
Индекс на вашата телесна маса
0
 • ADHD.healthinfo.jpg
 • Aluminium.jpg
 • Alzheimer.jpg
 • aneurismus.jpg
 • artritis.jpg
 • Colon.healthinfo.jpg
 • CTScan.jpg
 • DNA.jpg
 • estrogen.jpg
 • glucose-test.jpg
 • having-sex.healthinfo.jpg
 • healthinfo-logo.jpg
 • hemorrhoids.jpg
 • injection.jpg
 • invitro.healthinfo.jpg
 • Jet-Lag.jpg
 • lab.jpg
 • Lasertreatment.healthinfo.jpg
 • lences.jpg
 • magnesium.jpg